Over ons

De Restauratie kent een geschiedenis: al sinds de jaren ’50 kan men terecht voor een ontmoeting. Deze iconische plek bevind zich boven al het reizende gedruis en brengt comfort, gastvrijheid en service naar het station. Of je nu komt om de dag op te starten of af te sluiten: je bent welkom in onze poort van de stad.

We hebben zelfs een eigen courant! Vol met verhalen over De Restauratie, onze lokale helden én meer.
Lees deze speciale uitgave onder het genot van een drankje op onze locatie of klik hier om deze online te lezen

 

HORECA-HELDEN GEZOCHT

Wij zijn op zoek naar een Zelfstandig Werkend Kok en Eerste Medewerker Bediening om ons team te versterken. Ben je enthousiast, weet jij jouw team aan te sturen én heb je een hart voor horeca? Dan horen we graag van je! Benieuwd naar wat we allemaal te bieden hebben? Klik hier voor meer informatie over de vacatures.

 

 

KEN JIJ DE RESTAURATIE NOG VAN VROEGER?

Wij noemen De Restauratie niet voor niets in ere hersteld. De nostalgie roept bij veel Eindhovenaren mooie herinneringen op. Kwam jij hier vroeger met je opa en oma voordat je met de trein ging, zwaaide je altijd je geliefde uit of heb je hier wel eens een feestje gevierd? Wij zijn benieuwd! Je kunt een kort fragment met ons delen via social media (#DeRestauratie040), wie weet nemen we contact op om de complete herinnering met ons te delen.

ARCHITECTUUR

Station Eindhoven is in 1956 gebouwd naar ontwerp van architect Koen van der Gaast. Er wordt gezegd dat De Restauratie van buitenaf lijkt op een oude Philips radio, iconisch voor Eindhoven! Dat de desbetreffende radio pas na de bouw van De Restauratie is ontworpen, getuigt ervan dat dit in de basis niet de inspiratie was voor de architect.

NOSTALGIE

Het monumentale pand van De Restauratie combineert authentieke elementen en stijliconen met de gemakken van de 21ste eeuw. Wat er nog origineel uit de jaren '50 komt? Drie kroonluchters, alle Gispen stoelen, het plafond, de wandverlichting én het buitenaanzicht: de gevel met de imposante stationsklok.

ONDER DE KLOK VAN EINDHOVEN

Je zult de filmscenario's wel herkennen: een romantische ontmoeting op een treinstation, een tranen trekkend vertrek of reünie met een lang verloren vriend of vriendin. Waar vinden deze zowel plaats? Onder de stationsklok! Het is een klassiek icoon uit film en literatuur, en staat ook centraal voor De Restauratie. Wie ontmoet jij onder de klok?

De Restauratie - Café & Brasserie © 2020